Dopravu po festivalových Varech zajišťují autobusy, limuzíny, elektrokola i rikši

4. červenec 2024 07:00

Návštěvníci filmového festivalu mají několik možností, jak se pohybovat po Karlových Varech. Mohou si zapůjčit elektrokola, svézt se rikšou nebo využít posílené spoje MHD.

Způsobů, jak se dopravovat po Karlových Varech během filmového festivalu, je několik. Ve městě teď zdarma jezdí autobusy na třech festivalových linkách. Návštěvníci se díky nim dostanou do kinosálů, k hotelu Thermal nebo i do stanového města na Rolavě.

Jízdní řády najdou lidé na stránkách Dopravního podniku Karlovy Vary. Spoje propojují kinosály s dalšími důležitými místy, pravidelně ale jezdí i mimo město. Autobusy lidi zavezou třeba do muzea Mattoni, které je v nedalekých Lázních Kyselka.

Pro pozvané hosty Mezinárodního filmového festivalu pak organizátoři připravili jako každý rok luxusní limuzíny oficiálního dopravce celé přehlídky. Ti převáží tvůrce mezi hotely a kinosály, rovněž je dopravují do samotného lázeňského města, například z pražského letiště.

Dopravní podnik Karlovy Vary eviduje každoročně během filmového festivalu zvýšený nápor v dopravě. Návštěvníkům kulturní akce proto doporučuje parkování u Dolního nádraží, které je možné na ploše o rozloze 85 tisících metrů čtverečních. Podle ředitele dopravního podniku Lukáše Siřínka pojme parkoviště najednou přes tisíc vozidel.

Spustit audio

Související