Silvestrovské pomazánky

Tyto pomazánky používáme na obložené chlebíčky, chuťovky, plníme jimi zeleninu či vejce, velmi dobře chutnají s bílým pečivem nebo chlebem. Jsou nedílnou součástí některých obložených mís.

Uherská pěna

Suroviny na cca 500 g pěny:

175 g uherského salámu
200 g másla
140 g taveného sýra

Postup:

Změklé máslo a sýr vyšleháme do pěny. Postupně přidáváme jemně mletý oloupaný uherský salám a dobře promícháme.

Doba přípravy je přibližně 30 minut.

Játrová pěna

Suroviny na cca 500 g pěny:

300 g játrové paštiky (játrový sýr)
150 g másla
cca 50 ml sladké smetany
mletý pepř, sůl

Postup:

Změklé máslo vyšleháme do pěny a postupně přidáváme rozemletou paštiku. Na závěr osolíme a opepříme.

Doba přípravy je přibližně 20 minut.

Šlehaný sýr Niva

Suroviny na cca 500 g pomazánky:

320 g sýra Niva
150 g másla
cca 50 ml mléka

Postup:

Sýr prolisujeme a spolu se změklým máslem vyšleháme do pěny. Podle potřeby postupně přiléváme mléko.

Doba přípravy je přibližně 15 minut.