Rychlá roláda

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Marie z Manětína

Suroviny:

Na těsto:
6 vajec
12 dkg polohrubé mouky
12 dkg pískového cukru

Na krém:
3/4kostky hery
2 - 3 lžíce nugety

2 – 3 lžíce marmelády dle chuti

Na vymazání a vysypání plechu:
sádlo a hrubou mouku

Na posyp:
2 lžíce kokosu
1 tatranka ( horalka)

Postup:

Vejce s cukrem vyšleháme ( musí hodně nabýt ), pomalu vmícháme po troškách mouku. Těsto rozetřeme na vymazaný a mouku vysypaný plech a upečeme do růžova při 220° C po dobu 10 – 12 minut. Hned po vyndání z trouby namažeme marmeládou a necháme bez stáčení vychladnout. Ušleháme heru společně s nugetou, krémem potřeme studenou roládu a stočíme. Roládu pomažeme zbytkem krému a posypeme rozstrouhanou tatrankou smíchanou s kokosem. Vložíme do lednice na 2 – 3 hodiny ztuhnout.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.