Řezy s bílou polevou
podle paní Václavy Součkové
Suroviny:
200 g čokolády na vaření
250 g cukru krystalového
250 g másla
250 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
8 vajec
Na polevu:
300 g moučkového cukru
3 lžíce šlehačky
3 lžíce citrónové šťávy
Postup:
Z uvedených surovin připravíme těsto, které pečeme asi 30 minut při teplotě 180°C. Po upečení řezy potřeme polevou.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.