Plněný hermelín

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Mirky Kuntzmannové.

Suroviny:

  • 2 ks sýra Hermelín
  • 100 g Lučiny
  • 2 lžíce pomazánkového másla
  • 1 lžička naloženého zeleného pepře
  • 1 lžička kaparů
  • 50 g salámu typu Herkules
  • 1 lžička oleje
  • petrželka
  • sůl

Postup:

Sýr vodorovně rozpůlíme a lžičkou opatrně vydlabeme vnitřní část tak, aby vznikly 4 mističky. Lučinu, pomazánkové máslo a olej našleháme. Salám, vydlabaný vnitřek sýrů kapary, zelený pepř a petrželku jemně nakrájíme a vmícháme do našlehané hmoty. Podle chuti osolíme. Hermelínové misky naplníme připravenou pomazánkou. Před podáváním ozdobíme dle vlastní fantazie. Vhodnou přílohou je tmavý chléb.

Poznámka: místo sýru Hermelín lze použít též sýr Vltavín, obě varianty jsou vynikající.

Celková doba přípravy cca 20 minut.