Pizza z rohlíků

Vaření s M. Kuntzmannovou , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

recept Jiřího Miky z Karlových Varů ze soutěže Dojížďák

Suroviny:

Na těsto:
5 rohlíků
1 vejce
200 ml mléka
sůl
pepř

Náplň:
kečup
olej
česnek
bylinky dle chuti
salám
sýr
houby
zelenina…

Postup:

Rohlíky pokrájíme na kostičky, smícháme mléko, vejce, sůl a trochu mletého pepře. Nalijeme na rohlíky a promícháme, nejlépe ručně, aby se rohlíky nacucaly mlékem a vytvořilo se těsto, podobné hustší nádivce. Pokud by těsto bylo řídké, přisypeme trochu strouhanky.
Koláčovou formu vyložíme pečícím papírem a těsto rozprostřeme ručně na formu.

Vložíme do trouby na 10 minut. Po vyjmutí z trouby, by těsto mělo být pevné – vyzkoušíme špejlí. Po vytažení pizzy z trouby potřeme vzniklý korpus kečupem, smíchaným s kapkou oleje, stroužkem třeného česneku a bylinkami dle vlastní chuti (například bazalkou).
Na vrch potom dáváme vše, co máme rádi (salámy, sýr, zeleninu, houby).

Pečeme dalších 15 – 20 minut. Podáváme k bílé kávě, pivu, vínu.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.