#PijuPrameny

28. březen 2023

Piju Prameny! Tuto větu si říkají v Karlových Varech tisíce lidí z celého světa. Jezdí opakovaně do lázní a platí nemalé peníze, aby byli po třítýdenní léčebné pitné kúře zdravější a cítili se lépe. Teď to zdarma zkoušejí také Karlovaráci.

„Proč to prameny nepijí Karlovaráci a další lidé, kteří mají prameny zadarmo?“ Tuto otázku si položili lidé v karlovarském infocentru, a vymysleli program PijuPrameny! Díky podpoře karlovarského magistrátu nabídli veřejnosti příležitost absolvovat pod lékařským dohledem klasickou léčebnou proceduru.

Zájemci, kterých se přihlásilo přes šest stovek, absolvovali vstupní konzultaci u lázeňského lékaře a od začátku března pijí na lačno třikrát denně necelou hodinu před jídlem prameny. Lékaři je vybrali každému přímo „na tělo“.

Program PijuPrameny sleduje Český rozhlas Karlovy Vary seriálem, ve kterém se posluchači dozvídají o tom, co vše pitná kúra obnáší, kdo ze známých osobností se zapojil, jak ji kdo prožívá. Představuje také nejznámější karlovarské prameny.

autoři: Josef Šorfa , nkr
Spustit audio