Pečárky
recept zaslala Kateřina Čelišová z Plzně
Suroviny:
1 kg brambor
sádlo
6 stroužků česneku
kmín a sůl
Postup:
Brambory oloupeme, rozkrájíme na silnější plátky a poskládáme na plech, který vytřeme sádlem. Brambory posolíme, pokmínujeme a pečeme v předehřáté troubě. Občas potíráme vodou či lépe sádlem s rozetřeným česnekem. Když jsou brambory opečené z jedné strany, obrátíme je, znovu potřeme a dopečeme i druhou stranu.
Míra užití česneku záleží na naší chuti.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.