Nudle Enying. Udělejte si dobrotu od Balatonu

Přesně takto připravují nudle v maďarském Enyingu, ve městě, které leží v blízkosti Balatonu. Je to velmi dobrý, rychlý a nenáročný pokrm.

Ingredience
  • 400 g suchých širokých nudlí
  • 250 g masa (vepřová plec, kuřecí, krůtí, králičí)
  • 120 g šunky nebo slaniny
  • 3 rajčata
  • ¼ menšího celeru
  • 1 větší mrkev
  • 100 g sterilovaného hrášku
  • 1 malá snítka rozmarýnky
  • 1 cibule nebo 3 jarní cibulky
  • 50 g másla
  • cca 3 l vývaru
  • olej na opékání, sůl

Rajčata přelijeme vařící vodou, poté je oloupeme a nakrájíme na kostičky.

Maso očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli najemno, šunku a zeleninu na hranolky nebo na proužky.

Do vývaru přidáme rozmarýn, přivedeme k varu a podle návodu v něm uvaříme nudle. Uvařené scedíme a propláchneme.

Cibuli osmahneme na oleji a prudce v tomto základu opečeme maso.

Suroviny na nudle Enying

Kromě hrášku přidáme zeleninu, osolíme, podlijeme malým množstvím vody nebo vývaru a dusíme doměkka.

Když je maso měkké, smícháme směs s uvařenými nudlemi a hráškem.

Hotový pokrm polijeme horkým máslem, které s chutí udělá divy. Podáváme horké.

Mirka Kuntzmannová

Miroslava Kuntzmannová

Původním povoláním zdravotní laborantka, ale vaření ji baví už od dětství. Od roku 1994 vydává populární kuchařské knihy i videa. Spolupracovala s Jiřinou Bohdalovou a jako první u nás napsala i kuchařku ze seriálového prostředí Recepty z Ulice.

autor: iko