Portské kuře
podle paní Aleny z Chodova u Karlových Varů
Suroviny:
1 naporcované střední kuře
30dkg žampionů
3dcl smetany na vaření
2,5dcl bílého portského vína
máslo
sůl a mletý pepř
Postup:
Porce kuřete osolíme a opečeme na másle. Žampiony nakrájíme na plátky, přidáme polovinu portského vína a smetany. Osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou asi 30 minut. Během dušení přiléváme portské a smetanu a dusíme dalších 30 minut až je maso měkké.
Poté upravíme na talíři a přelijeme omáčkou.
Přílohy: rýže, zeleninový salát
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka