Hovězí maso "Cibulář"
podle Michala Haase z restaurace Hamrovka v Dobřívě na Rokycansku
Suroviny na 4 porce:
600g hovězího maso (přední)
300g cibule
20g másla
30g hladké mouky
1 kávová lžička kmínu
2 kávové lžičky soli
3 stroužky česneku
1 kávová lžička majoránky
1 kávová lžička kari koření
2 polévkové lžíce sladké mleté červené papriky
2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
2 polévkové lžíce kečupu
3-4dcl vody
worchestrová omáčka
sůl, pepř
Postup:
Na rozpáleném oleji osmažíme nakrájenou cibulku dorůžova, přidáme osolené a opepřené maso, necháme zatáhnout a zaprášíme červenou paprikou. Podlijeme vodou, přidáme česnek, majoránku, kari, kmín, a podusíme.Když je maso téměř měkké, přidáme kečup, hořčici a worchester.
Jakmile maso úplně změkne, vyjmeme ho. Omáčku dusíme a zaprášíme moukou, potom zalijeme znovu vodou na správnou "omáčkovou" hustotu.
Do provařené omáčky vrátíme maso a dochutíme dle potřeby. Omáčku necedíme!
Přílohy: houskový knedlík, může být i rýže
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.