Kuřecí játra na majoránce
podle Lukáše Kanty, šéfkuchaře hotelu U zeleného stromu Nepomuk
Suroviny :
300g kuřecích jater
2 šalotky nebo menší cibulky
1 stroužek najemno nakrájeného česneku
čerstvá majoránka
1dcl suchého bílého vína
1,5dcl smetany
olej na opečení
sůl a pepř
plátek másla
Postup:
Játra očistíme, rozdělíme na menší kousky a opečeme z obou stran na oleji.
Až poté osolíme a opepříme, přidáme nakrájenou cibulku, česnek a lístky
majoránky. Zlehka cca 1 minutu mícháme.
Potom zastříkneme vínem a cca 5 minut dusíme, víno se zredukuje.
Přilijeme smetanu, 3 minuty povaříme a na závěr přidáme plátek másla.
Přílohy: dušená rýže, šťouchané brambory. Nebo bílé pečivo a zeleninový salát.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.