Zapečená krkovička po valašsku

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Hanky z Chebu

Suroviny:

600g libové krkovičky
sůl, pepř
80g anglické slaniny
80g šunky
250g sterilovaného leča
2 lžíce ztuženého tuku
100g strouhaného sýra
200ml sladké smetany



Postup:

Nasekané řízky z krkovičky lehce naklepeme, okraje nařízneme, osolíme a opepříme. Na řízky poklademe plátky anglické slaniny, šunky, lžíci sterilovaného leča a vložíme do tukem vymazaného pekáče. Řízky posypeme strouhaným sýrem, zalijeme smetanou a pečeme v dobře vyhřáté troubě doměkka asi 30 minut.


Přílohy: vařené, opečené brambory, krokety, bramborová kaše, zeleninový salát


autor: posluchač