Zapečená veka

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Margity z Plané

Suroviny:

1 chlebíčková veka
1 šlehačka v kelímku nebo trvanlivá ( ne ve spreji)
1 červená paprika
1 žlutá paprika
10dkg tvrdého sýra
10dkg vepřové šunky (nebo jiná uzenina)

Postup:


Šlehačku ušleháme, přidáme na kostičky nakrájené papriky, na proužky nakrájenou šunku a nahrubo nastrouhaný sýr. Směsí potíráme plátky veky, dáme na pekáč vyložený pečícím papírem a zapečeme v troubě při 200°C po dobu 20 minut.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.