Obrácená buchta s jablky

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Zdeňky z Klatovska.

Suroviny:

1 kg jablek

Suroviny na těsto:

4 vajíčka
1 hrnek krystalového cukru
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva

Suroviny na krém:

¾ litru mléka
2 vanilkové pudinky
1 máslo
10 dkg moučkového cukru

Postup:

Krém - máslo smíchané s moučkovým cukrem vmícháme do vychladlého uvařeného pudingu. Dobře promícháme a necháme stranou.

Na dno pekáčku rozprostřeme alobal, na něj dáme nastrouhaná jablka. Na ně pak nalijeme těsto ze surovin výše.

Pečeme v troubě na cca 180 °C zhruba 20 minut. Necháme vychladnout a poté obrácené vyklopíme na pevnou podložku. Stáhneme alobal a nahoru dáme krém.

Následně můžeme posypat kakaem nebo strouhanou čokoládou.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.