Kapr s houbami
podle paní Aleny z Chodova.
Suroviny na 2 porce:
400g kapra
4 malé cibule
40g másla
1 dcl bílého vína
1 dcl šlehačky
70g žampionů
1 citron
cukr, sůl
hladká mouka
citronová šťáva
Postup:
Z kapra odstraníme páteřní kost, vrchní část porcí nařízneme, do zářezů zasuneme dílky citronu. Porce kapra osolíme, obalíme v mouce. Drobně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme porce kapra a dusíme za občasného podlévání vínem.
Podušené porce vyjmeme a uložíme do tepla. Šťávu procedíme, přidáme na plátky nakrájené žampiony a podusíme.
Šťávu ochutíme šlehačkou, citronovou šťávou a špetkou cukru. Krátce povaříme. Porce kapra přelijeme omáčkou. Podáváme s noky nebo vařenými brambory.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.