Špagety s červenou omáčkou
podle Mirky Kuntzmannové.
Suroviny:
500 g špaget
1 lžička másla
sůl
Suroviny na omáčku:
250 g mletého masa (hovězí, vepřové, drůbeží)
1 lžíce olivového oleje
3 jarní cibulky
1 stroužek česneku
100 g rajčatového protlaku
mletý pepř
sůl
Na posypání:
100 g nastrouhaného sýra typu eidamská cihla
Postup:
Cibulku nakrájíme na kolečka a v rozpáleném oleji ji necháme zesklovatět. Přidáme mleté maso, utřený česnek, rajčatový protlak, osolíme, opepříme a krátce orestujeme. Podlijeme malým množstvím vody a podusíme 15 minut.
Špagety uvaříme podle návodu na obalu, dáváme pozor, abychom je nepřevařili, musí zůstat „al dente“. Scezené promastíme malým množstvím čerstvého másla. Každou porci špaget polijeme „červenou omáčkou“ a posypeme nastrouhaným sýrem. Podáváme se saláty z čerstvé zeleniny.
Celková doba přípravy: 30 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.