Na pomoc při hašení požáru v Českém Švýcarsku vyrazili i hasiči z Karlovarského kraje

28. červenec 2022 14:15

Při hašení požárů ve Hřensku pomůže další velkokapacitní čerpadlo. Kolegům ze zasaženého regionu ho poskytnou hasiči z Karlovarského kraje. Na cestu se vydali ve čtvrtek dopoledne.

Na pomoc Hřensku při hašení rozsáhlých požárů se po několika dnech přidávají taky profesionální hasiči z Karlovarského kraje. Šest z nich se ve čtvrtek dopoledne vydalo na téměř dvě stě kilometrů dlouhou trasu do sousedního regionu.

Na pomoc Hřensku při hašení rozsáhlých požárů se po několika dnech přidávají taky profesionální hasiči z Karlovarského kraje

Ještě předtím ale museli ze skladů krajského ředitelství naložit do dvou vozů s přívěsy potřebné vybavení a moderní hasičskou techniku. Pomoct má s hašením rozsáhlých požárů, které tam trvají od konce minulého týdne.

Podle mluvčího karlovarských krajských hasičů Martina Kasala zamířily do Hřenska dva vozy. „Požádali nás o konkrétní techniku, a to o velkoobjemové čerpadlo a k tomu přívěs s minimální délkou hadice dva kilometry. K tomu je ještě logistické vozidlo s osobními potřebami,“ doplnil.

Kraj už dřív do Ústeckého kraje vyslal unikátní dronový vůz, který zajištuje online obrazový přenos z místa. Hasiči jsou také připraveni poskytnout další pomoc. „Jsme připraveni vyslat na místo další odřad podle požadavků,“ řekl Kasal.

Do boje s plameny vyslalo pomoc i Slovensko. Do Česka odletělo 30 slovenských vojáků společně s vrtulníkem UH-60M Blackhawk. Nasazeny jsou také dva speciální letouny z Itálie, které pojmou přes 6000 litrů vody. Na místě zasahuje asi 450 hasičů.

autoři: Dominik Hron , nkr
Spustit audio