Myslivecká roštěná v alobalu

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

Myslivecká roštěná v alobalu recept podle paní Hanky z Chebu Suroviny: 600g roštěnce 80g slaniny sůl a pepř 150g žampionů nebo čerstvých hub 80g jeřabinkového nebo brusinkového kompotu 40g másla citrónová šťáva nebo bílé víno 40g oleje Postup: Roštěnku jemně naklepeme, protkneme nudličkami slaniny, osolíme a opepříme. Položíme na olejem potřený alobal, pokryjeme nakrájenými houbami a kompotem bez nálevu. Navrch položíme plátek másla a pokapeme šťávou či vínem. Fólii pak dobře uzavřeme a pečeme 20-25 min. v horké troubě nebo na grilu. Pozor - každou roštěnku (porci) připravujeme jednotlivě tímto způsobem ! Příloha: Vařené nebo pečené brambory, rýže, hranolky, krokety. Salátek, (malé) pivo...

autor: posluchač