Lyžičkové kuracie mäso

Lyžičkové kuracie mäso receptu Mirky Kuntzmannové

Tento recept mám od báječné slovenské přítelkyně, výborné kuchařky paní Beaty Maczeákové. Její moučníky jsou nenapodobitelné. Určitě si od ní v některé příští relaci nějaký ten sladký hřích připravíme.Recept jsem schválně ponechala v původním znění. Jistě všichni porozumí. 

Suroviny na čtyři porce:

5 kuracích pŕs pokrájame na veľmi malé kúsky

Na marinádu:

4 polievkové lyžice hladkej múky

4 celé vajcia

1 polievková lyžica horčice

1 polievková lyžica kečupu

vegeta alebo korenie podľa chuti

soľ

Postup:

Všetky vyššie uvedené ingrediencie na marinádu spolu dobre premiešame. Do tejto marinády dáme kúsky kuracích pŕs odležať cez noc do chladničky.

Na druhý deň naberáme lyžicou kôpky do rozpáleného oleja, kde ich trocha roztlačíme a upečieme ako malé placky.

Celková doba přípravy tohoto receptu je přibližně 20 minut (bez doby potřebné k marinování).