Litvínov schytal debakl od Karlových Varů

11. duben 2018 07:40

V obou zápasech sedmého kola baráže o hokejovou extraligu se radovaly týmy, které sezonu strávily v nižší WSM lize. Karlovy Vary potupily Litvínov na jeho ledě výsledkem 5:1 a jsou v čele tabulky. Kladno nedostalo v Jihlavě ani gól a po vítězství 2:0 je druhé.

První třetina byla herně vyrovnaná, nicméně o něco víc slibných šancí si připravili hosté. Jenže Karlovy Vary své akce zbytečně přehrávaly, a tak šel do vedení Litvínov, když Jakub Černý nekompromisně napálil do branky odražený puk.

Hned zkraje druhé části už ale bylo všechno jinak. Po půl minutě hry nahodil puk na litvínovskou branku Plutnar a Dávid Gríger ho tečoval za záda gólmana Petráska. A za další minutu už hosté vedli díky Petru Stloukalovi, který se protáhl až před branku a bekhendem prostřelil Petráska. A s domácími to vypadalo ještě hůř, když o chvíli později přidal další karlovarský gól tečující Tomáš Rachůnek.

Litvínov pak mohl vrátit do zápasu trestným střílením Martin Hanzl, jenže jeho zakončení ke gólu nevedlo. Místo toho přidal ještě čtvrtou branku Karlových Varů Daniel Vrdlovec. Litvínovští hráči tak šli před třetí třetinou do šatny za stavu 1:4 doprovázeni nespokojeným pískotem vlastních fanoušků.

Jenže pískot zřejmě domácím moc nepomohl, protože hned ve třetí minutě poslední části vstřelil pátý karlovarský gól Otakar Šik. Další branky už do konce utkání nepadly, takže Karlovy Vary zvítězily v Litvínově 5:1.

Hlasy trenérů po utkání 7. kola baráže Litvínov – Karlovy Vary

Jiří Šlégr (Litvínov): "Byli jsme rádi, že jsme dali konečně první branku, ale asi nás to uspokojilo. Ve druhé části jsme totálně propadli. Dostat čtyři branku za třetinu, to se těžko otáčí. Těžko se mi to hodnotí, hosté vyhráli zcela zaslouženě."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary) "Nevstoupili jsme do utkání dobře. Na hokejkách jsme měli zbytečnou nervozitu a přeskakovaly nám kotouče. O přestávce místo bouřky jsme spíše hráčům říkali, že umí hrát, ať jsou v klidu. Jsem velmi rád, jakým způsobem jsme ve druhé třetině hráli. Tím jsme si utkání dostali na naší stranu. Chtěl bych poděkovat našim fanouškům, kteří nám tady vytvořili domácí atmosféru. Dnes byly důležité dva faktory - brankář Závorka a neskutečná chuť týmu zvítězit."

Výsledky 7. kolo baráže o hokejovou extraligu

HC Dukla Jihlava - Rytíři Kladno 0:2 (0:1, 0:0, 0:1)

Branky a nahrávky: 4. Kubík (D. Tůma), 42. D. Tůma (J. Kloz, M. Hořava ml.). Rozhodčí: Hradil, Mrkva - Frodl, D. Jelínek. Vyloučení: 5:3. Bez využití. Diváci: 4567.

HC Verva Litvínov - HC Energie Karlovy Vary 1:5 (1:0, 0:4, 0:1)

Branky a nahrávky: 14. J. Černý (Šesták, Gerhát) - 21. Gríger (Plutnar, O. Beránek), 22. Stloukal, 25. T. Rachůnek (Kovačevič, Flek), 36. Vrdlovec (Kverka, Plutnar), 43. Šik (Kovačevič). Rozhodčí: Kika, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 4:2. Bez využití. V oslabení: 0:1. Diváci: 3874.

Další program:

Pátek 13. dubna - 8. kolo:

17:30 HC Energie Karlovy Vary - HC Dukla Jihlava (vzájemné zápasy v baráži: 3:2 v prodl., 2:1)

18:00 Rytíři Kladno - HC Verva Litvínov (1:2, 2:1).

autor: tat
Spustit audio