Páteřní cyklostezka Ohře v Karlovarském kraji bude mít další úsek

27. červen 2024 12:54

Příští rok v květnu se mohou cyklisté v Karlovarském kraji těšit na otevření další části cyklostezky Ohře. Nový úsek povede z obce Dalovice u Karlových Varů do Všeborovic a nabídne cyklistům další atraktivní trasu.

Kromě toho Karlovarský kraj intenzivně pracuje na přípravě výstavby dalšího úseku cyklostezky, tentokrát mezi Chebem a Pomezím nad Ohří. Tento úsek bude měřit přibližně 5 kilometrů a jeho dokončení významně přispěje k propojení tras v regionu.

Zatímco bude cyklostezka od státní hranice s Německem do Šemnice už hotová, další práce směrem na Ústecký kraj jsou teprve ve fázi takzvaných vyhledávacích studií. Tyto studie mají za cíl identifikovat nejlepší možné trasy a zohlednit všechny faktory, včetně technických, environmentálních a ekonomických.

„Ten terén, který je podél řeky, není úplně ideální, aby se tam dala budovat cyklostezka. V současné době se tam dá jezdit, ale pro cyklisty to není vždy bezpečné a komfortní. Uvidíme, jestli jednou budeme mít páteřní cyklostezku Ohře od hranic Karlovarského kraje s Ústeckým až po hranice s Německem,“ dodal krajský radní Pavel Čekan z hnutí Místní.

Spustit audio