Letošní festival v Königsmühle bude ve znamení hledání rovnováhy

22. srpen 2022

Česko-německý festival plný hudby, divadla a landartu – to je festival v Königsmühle. Jeho 11. ročník se letos uskuteční už o tomto víkendu, od 26. do 28. srpna. Ve vysílání nám ho představil zakladatel tohoto setkání, kulturolog a také filmař Petr Mikšíček.

V samotném centru Krušných hor na místě zaniklé osady Königsmühle už tento pátek odstartuje další, tentokrát již 11. ročník tohoto známého festivalu. Letos je jeho hlavním tématem hledání rovnováhy.

V současnosti je velikým tématem vyrovnávání se s velkými společenskými tlaky, které na nás společnost vyvíjí. Proto organizátoři do programu festivalu zařadili také přednášky a workshopy na téma nacházení psychické rovnováhy a pohody. Budete si moci vyzkoušet širokou paletu psychologických, terapeutických a koučinkových metod.

Samozřejmostí bude přehlídka špičky českého a německého landartu, která začíná v sobotu po poledni. Dozvíte se i leccos o Krušných horách, například díky přednášce Vladimíra Melichara, která se bude týkat i příprav na vyhlášení CHKO Krušné hory.

A pokud vyjde počasí, prohlédnou si návštěvníci díky hvězdářskému dalekohledu noční oblohu nad Krušnohořím.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.