Lesnické dukátky
podle Michala Haase z restaurace Hamrovka v Dobřívě
Suroviny:
150g kuřecích prsíček
150g vepřové kýty
2 polévkové lžíce brusinek
3 – 4 lístky šalvěje
1/2 citrónu
worcestrová omáčka
olej
pepř, sůl
trochu vývaru
1 dcl smetany
sojová omáčka
šlehačka
Postup:
Kuřecí prsíčka a vepřovou kýtu nakrájíme na medailonky (dukátky), osolíme, opepříme a vložíme na rozpálený olej. Maso opečeme z obou stran, poté vyjmeme a odložíme na teplo. Do výpeku přilijeme vývar, smetanu, chvíli povaříme. Do vzniklé omáčky přidáme brusinky, lístky šalvěje, zastříkneme sojovou omáčkou, worcesterem a citrónovou šťávou. Zamícháme a necháme asi 3 minuty provařit.
Na talíř dáme upečené dukátky, přelijeme omáčkou, ozdobíme plátkem citrónu, kopečkem šlehačky, brusinkami a lístky šalvěje.
Přílohy: vařený brambor, opečený brambor, hranolky
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka