Lesnické dukátky

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Michala Haase z restaurace Hamrovka v Dobřívě



Suroviny:

150g kuřecích prsíček
150g vepřové kýty
2 polévkové lžíce brusinek
3 – 4 lístky šalvěje
1/2 citrónu
worcestrová omáčka
olej
pepř, sůl
trochu vývaru
1 dcl smetany
sojová omáčka
šlehačka


Postup:

Kuřecí prsíčka a vepřovou kýtu nakrájíme na medailonky (dukátky), osolíme, opepříme a vložíme na rozpálený olej. Maso opečeme z obou stran, poté vyjmeme a odložíme na teplo. Do výpeku přilijeme vývar, smetanu, chvíli povaříme. Do vzniklé omáčky přidáme brusinky, lístky šalvěje, zastříkneme sojovou omáčkou, worcesterem a citrónovou šťávou. Zamícháme a necháme asi 3 minuty provařit.

Na talíř dáme upečené dukátky, přelijeme omáčkou, ozdobíme plátkem citrónu, kopečkem šlehačky, brusinkami a lístky šalvěje.

Přílohy: vařený brambor, opečený brambor, hranolky

autor: šéfkuchař