Kuřecí kapsy s brokolicovou náplní

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Jarky z Plzně

Suroviny pro 4 osoby:


500 g kuřecích prsíček
150 g brokolice
150 g nivy
1 vejce
1 šlehačka
strouhanka
mletý pepř
sůl
olej

Postup:


Omytá a osušená kuřecí prsa jemně naklepeme, osolíme a opepříme. Brokolici opláchneme, rozebereme na růžičky a v osolené vodě uvaříme do měkka. Uvařenou brokolici rozmělníme vidličkou a promícháme s nastrouhanou nivou a vejcem. Podle potřeby zahustíme strouhankou. Směs už nesolíme ani nekořeníme, aby víc vynikla chuť brokolice a sýra.
Plátky masa nařežeme tak, aby se vytvořily kapsy, které naplníme brokolicovou náplní. Kapsy sepneme párátkem a z obou stran opečeme na horkém oleji. Podlijeme horkou vodou a pod pokličkou dusíme do měkka. Šťávu podle potřeby zalijeme smetanou a krátce 2 – 3 minuty povaříme.


Přílohy: opékané brambory nebo dušená rýže a ovocný salát

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.