Karlovarský kraj má další očkovací centrum. Vzniklo v Chodově na Sokolovsku

22. březen 2021 15:45

V Chodově na Sokolovsku vzniklo další očkovací centrum v Karlovarském kraji. V pondělí odpoledne v něm zdravotníci podali vakcínu proti covidu-19 prvním zájemcům.

Nové očkovací místo v Chodově vzniklo v Galerii u Vavřince, v objektu infocentra. Otevřené bude zatím pouze dva dny v týdnu, a to vždy v pondělí a středu v době od 14 do 18 hodin. Vybrat si ho můžou zájemci v centrálním rezervačním systému.

Očkovací centrum v Chodově na Sokolovsku

Připravená je očkovací místnost s jedním stanovištěm pro vakcinaci a čekárna s kapacitou pro deset osob. Před očkovacím místem je vyhrazeno deset parkovacích míst pro osoby, které přijedou na očkování. Přístup do budovy je bezbariérový, imobilní osoby mohou využít také výtah. Provoz očkovacího místa zajišťují dva administrativní pracovníci, lékař a zdravotní sestra.

Karlovarský kraj tak má už celkem osm očkovacích center a připravuje otevření dalšího. „Předpokládáme otevření dalšího očkovacího centra v Aši, které bude otevřeno, jakmile se vyřídí procesní záležitosti s pojišťovnou,“ potvrdil hejtman Petr Kulhánek (za STAN).

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , Krajský úřad Karlovarského kraje
Spustit audio