Kapacity antigenního testování v Karlovarském kraji jsou téměř zaplněné

9. březen 2021 10:15

V Karlovarském kraji se postupně plní termíny na antigenní testování. Podle rezervačního systému není volné ani jedno místo do 14. března.

Kapacitu zaplnilo hlavně povinné testování zaměstnanců firem. Několik volných míst mají ještě laboratoře společnosti Lab In. Nabízejí dvě možnosti antigenních testů. Jednou z možných variant je test s výsledkem na počkání, v druhém případě se odběr odváží do laboratoře a jeho výsledek zájemce obdrží v SMS zprávě nebo v e-mailu.

Čtěte také

„Snažíme se, aby se antigenních tesů udělalo co nejvíc. Pokud se udělá test, který se odváží do laboratoře, tak my v případě pozitivního výsledku můžeme tomu pacientovi došetřit i PCR test, který by byl povinen podstoupit. Nemusí se tak vracet na další odběr,“ uvedl David Hepnar, jednatel společnosti Lab In v Karlových Varech.

Denně udělají všechna odběrová místa společnosti Lab In až 200 antigenních testů. O víkendech je to dvojnásobek. „O víkendu jsou antigenní testy poptávány zejména lidmi, kteří potřebují povolení k výjezdu do zahraničí. Snažíme se jim uvolnit co nejvíce termínů. Počet odběrů se o víkendech blíží k 400 za jedno odběrové místo,“ dodal Hepnar.

autoři: Andrea Strohmaierová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio