Jehněčí kotlety marinované

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Mirky

Suroviny :

4 jehněčí kotlety
1 lžíce citrónové šťávy
3 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
snítka šalvěje
sůl
citrón
olej na opékání

Postup:

Očištěné a naklepané jehněčí kotlety potřeme prolisovaným česnekem, urovnáme je do mělké mísy, poházíme lístky šalvěje, zakapeme citrónovou šťávou a olejem. Pod pokličkou je necháme 1–2 hodiny v chladu marinovat. Pak v pánvi rozehřejeme olej a marinované okapané kotlety prudce z obou stran opečeme, poté je osolíme a zalijeme zbylou marinádou. Přiklopíme poklicí a dusíme na minimu tepelného zdroje asi 15–20 minut. Hotové kotlety přendáme na horký talíř, obložíme plátky citrónu, lístky šalvěje a čerstvou zeleninou.

Příloha: opečené brambory, čerstvá zelenina, zeleninové saláty

Celková doba přípravy: cca 2 hodiny
4 porce

autor: posluchač