Jarní zázrak v naběračce

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Ivo Růžičky

Suroviny:


1 cibule
1 mrkev
1/4celeru
olivový olej
ovesné vločky
česnek (i medvědí)
majoránka
zakysaná smetana
kopřivy
sůl


Postup:


Mrkev, celer, cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme společně s vločkami na olivovém oleji. Zalijeme vodou, osolíme a vaříme do změknutí. Kopřivy nakrájíme, spaříme horkou vodou,vložíme do polévky a provaříme. Poté vše propasírujeme (rozmixujeme) a dochutíme solí, česnekem, majoránkou a nakonec zlehka vmícháme zakysanou smetanu.


Přílohy: zastřené vejce

autor: šéfkuchař

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.