Jak se budí park? Dozvíte se na začátku července na zámku Kynžvart

29. červen 2022

Jeden z nejrozsáhlejších přírodně krajinářských parků v České republice obklopuje zámek Kynžvart. Na začátku července budete moct právě tady putovat po místech, kde v minulých letech proběhla a vlastně stále probíhá obnova tohoto parku.

Park poblíž někdejšího letního sídla knížete Metternicha je volně přístupný veřejnosti celoročně. Ale jen s průvodcem se návštěvník dozví, kdy byl založen, kým, jak se proměňovala jeho podoba v průběhu staletí, co cenného se v něm dochovalo do dnešních dnů, co představuje péči o zámecký park a třeba i před jakými dilematy stojí zahradník, který má park na starosti.

Letos společně budeme putovat po místech, kde v minulých letech proběhla nebo stále probíhá obnova parku. Díky neúnavné práci zahradníků a kůrovce se objevují dávno ztracená zákoutí, průhledy a pěšiny.

O tom všem a mnohém jiném bude vyprávět 6. července od 10 do 14 hodin při komentované prohlídce parku Lenka Křesadlová, přední česká odbornice na historické parky z Národního centra zahradní kultury v Kroměříži.

Spustit audio

Související