Francouzská polévka - potage se smaženou zeleninou
Francouzská polévka - potage
recept : Michal Krejčí - šéfkuchař v plzeňském hotelu Central
Suroviny:
100 g vařených brambor
100 g vařené rýže
250 g mražené zeleninové směsi
hladká mouka na obalení zeleniny
100 g másla
olej
sůl
100 g vařené rýže
250 g mražené zeleninové směsi
hladká mouka na obalení zeleniny
100 g másla
olej
sůl
Postup:
Z mražené zeleniny vybereme větší kousky, které použijeme jako vložku do polévky.
V hrnci rozpustíme máslo a orestujeme osolenou zbylou zeleninu i s brambory a rýží. Zalijeme vývarem nebo vodou, provaříme a rozmixujeme.
Na pánvi na oleji dozlatova osmažíme v mouce obalené vybrané větší kousky zeleniny, které potom vkládáme do hotové polévky.
Na pánvi na oleji dozlatova osmažíme v mouce obalené vybrané větší kousky zeleniny, které potom vkládáme do hotové polévky.
.