Dijónské kuřecí plátky

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Mirky

Suroviny pro 4 porce:

4 kuřecí řízky po 120 g
1 plná lžíce dijónské hořčice
sůl, pepř
200 ml smetany ke šlehání
1 lžička olivového oleje
olej na opékání

Postup:

Kuřecí plátky otřeme vlhkým ubrouskem a osušíme. Lehce je naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme je v chladu asi 1 hodinu odležet. V nádobě rozpálíme olej a připravené plátky masa v něm z každé strany asi 3 minuty opečeme. Opečené maso vyjmeme, do výpeku přidáme hořčici a smetanu. Promícháme a omáčku krátce povaříme. Je-li třeba, dosolíme.
Maso podáváme polité omáčkou.

Příloha: dušená rýže, moučné noky, bílý chléb, zeleninové saláty

Celková doba přípravy cca 15 minut (bez doby potřebné k odležení masa)

autoři: odborník , Mirka Kuntzmannová