Bylinková kuřecí prsíčka na pohance

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Josefa Jaroše, šéfkuchaře z Lázeňského domu v Konstantinových Lázních

Suroviny:

4 kuřecí prsíčka
600g spařené pohanky
2 dcl slunečnicového oleje
6 snítek meduňky
8 snítek petrželky
7 stébel pažitky
3 lžíce strouhanky
4 lžíce plnotučné hořčice
1 cibule
2 stroužky česneku
sůl, pepř


Postup:

Kuřecí prsíčka zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Na rozpáleném oleji po obou stranách zprudka opečeme. Mezitím najemno nasekáme pažitku, meduňku, petrželku, spojíme s hořčicí, strouhankou a dochutíme solí. Cibulku krátce osmažíme a smícháme se spařenou pohankou. Dochutíme pepřem a česnekem rozetřeným se solí. Na dno zapékací mísy dáme dochucenou pohanku na kterou vložíme opečená kuřecí prsíčka, která z vrchu potřeme připravenou hořčičnou směsí.
Zapékáme při teplotě 170°C po dobu 8 -10 minut.


Přílohy: zeleninový salát


autor: šéfkuchař