Buchty, brokolice, chleba a grilování. Co mají společného?

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Zapečená brokolice se sýrem

Kynuté buchty mají tendenci rychle okorávat, při vaření brokolice se zase line nepříjemný zápach. Dávate chleba do mrazáku? Takhle bude opravdu jako čerstvý!

Kynuté buchty nebudou tak rychle okorávat, když je ihned po vytažení z trouby potřete horkou vodou s trochou rumu a cukru.

Maso nedávejte na gril nikdy přímo z lednice. Nechte ho alespoň jednu hodinu odpočívat při pokojové teplotě. Nebude vysušené a tvrdé.

Při vaření brokolice se zbavíte nepříjemného zápachu, když spolu s ní budete vařit i kousek chleba. Ten téměř všechen pach pohltí.

Když potřebujete zamrazit chleba, nejdříve ho nakrájejte, potom jednotlivé kousky zabalte do ubrousků a do mrazničky uložte v igelitovém sáčku. Při rozmrazování ubrousek pohltí přebytečnou vlhkost a chleba bude jako čerstvý.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio