Zelenina je chutná a zdravá. Jak ji připravit ještě chutnější?
Zavadlý salát nemusíte hned vyhodit. Zkuste ho nejdříve postříkat studenou vodou, zabalit do utěrky a vložit na hodinu do lednice. Uvidíte, že se probere k životu.
Dušená mrkev bude výborná k masu, když ji budete dusit na másle bez vody, pouze ve vlastní šťávě. Zachováte chuť i vitamíny.
Ředkvičky vydrží dlouho čerstvé, když je ponoříte natí do vody a necháte v lednici. Aby zůstala kukuřice při vaření krásně žlutá, přidejte do vody lžíci citronové šťávy. Při vaření také nepřidávejte sůl, aby neztvrdla.
A zelí zůstane krásně zelené a svěží, když při vaření přidáte lžičku jedlé sody. To je také způsob, jak zmírníte zelný zápach. Zkrátka dvě mouchy jednou ranou.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Děsivá freska válečné krajiny, u které se nepřestávám smát.
Petr Gojda, slovesný dramaturg, Centrum výroby Českého rozhlasu


Osudy dobrého vojáka Švejka KOMPLET
Pro jedny šťastný blb a ignorant, pro druhé vychytralý šašek. Pro nadporučíka Lukáše boží dobytek. Pro jedny ikona totálního odcizení a nihilismu, pro jiné bojovník proti válce, pro další anti světec a antihrdina. Čte Oldřich Kaiser