Americká jablečná buchta

Vaření s M. Kuntzmannovou , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Libuše

Suroviny:

4 hrnky oloupaných a nakrájených jablek na kostičky
4 vejce
1 hrnek krystalového cukru
1/2 hrnku oleje
1 lžíce kakaa
1/2 lžičky skořice
2 hrnky polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
rozinky, ořechy

Postup:

V míse utřeme vejce společně s krystalovým cukrem, přidáme olej, kakao, skořici, mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme jablka. Pozor těsto je tužší!

Těsto rozetřeme na vymazaný a vysypaný pekáč a navrch posypeme rozinkami, oříšky. Pečeme v troubě při teplotě 180°C – 200°C po dobu 40 minut.

Po upečení buchtu polijeme čokoládovou polevou, posypeme kokosem, ořechy, nebo jen pocukrujeme.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...