Zámecké kuřátko

podle paní Aleny z Chodova

Suroviny na 4-5 porcí:


1 středně velké kuře
2 rohlíky
6dkg másla
5dkg mandlí
1 vejce
mléko
sůl, pepř, olej




Postup:

Necháme změknout máslo, které rozetřeme se solí a žloutkem. Rohlíky
nakrájíme na plátky, namočíme v mléce a vymačkáme. Mandle spaříme, oloupeme
a najemno je pokrájíme na plátečky. Přidáme je k rohlíkům, opepříme a do
nádivky pak přidáme sníh z bílku. Touto nádivkou naplníme osolené kuře a
otvor zašijeme.
Nadité kuře dáme do pekáčku, podlijeme troškou oleje a vodou, upečeme do
měkka (cca 40 minut). Během pečení podléváme výpekem.


Příloha: rýže nebo brambory, ledový salát nebo kyselé okurky.