Začala soutěž Stejná šance. Oceňuje firmy, které zaměstnávají lidi se zdravotním postižením

8. březen 2018 10:20
Zprávy

Ocenit firmy, které zaměstnávají pracovníky se zdravotním postižením, si klade za cíl soutěž Stejná šance - zaměstnavatel roku 2018. Soutěž pořádají neziskové společnosti, které zprostředkovávají práci hendikepovaným lidem.

V Karlovarském kraji ji organizuje společnost Rytmus - Od klienta k občanovi o. p. s. Akce začala v pondělí 5. března. Soutěž oceňuje firmy a společnosti, které zaměstnávají lidi se zdravotním postižením na běžném trhu práce, mimo chráněná pracoviště.

„Dát lidem s postižením stejnou šanci může být někdy pro zaměstnavatele složité. Ti, kteří takovou šanci poskytnou, přispívají k zapojení zdravotně postižených lidí do společnosti a je třeba je společensky ocenit,“ řekl k soutěži Jiří Novák, vedoucí týmu podporovaného zaměstnání společnosti Rytmus Sokolov.

Nominovat zaměstnavatele může kdokoliv z široké veřejnosti. Stačí vyplnit a poslat jednoduché nominační listy, které zájemci najdou na webových stránkách soutěže. Uzávěrka soutěže je 23. dubna.

Hodnotit nominované firmy bude odborná porota. Ta posoudí, jaké podmínky zaměstnavatel zaměstnanci se zdravotním postižením vytváří. Například jaký typ pracovního vztahu nabízí, jak dalece upravil pracovní prostředí, zda je zaměstnanec s postižením zapojený do kolektivu tak, že si například může říct o pomoc, a podobně.

Vyhlášení soutěže se uskuteční v druhé polovině května. Stejná šance se koná v sedmi krajích napříč republikou.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio