Za týden začíná nový školní rok. Ten rodičům přináší i starosti s nákupem potřebných pomůcek a vybavení

25. srpen 2020 12:00

Příprava na nový školní rok znamená pro rodiny s dětmi zpravidla návštěvu papírnictví a nákup školních pomůcek. Jak jsme ale zjistili v Mariánských Lázních, fronty u pokladen se tam zatím netvoří, ačkoliv jsou obchody naplněné školním zbožím.

Školáci v Mariánských Lázních zatím nemají seznamy pomůcek na září. Rodiče proto do papírnictví chodí jen pro nejnutnější vybavení na první dny školy. I takový je dopad nestandardního průběhu konce školního roku, který letos ovlivnil koronavirus.

Jak je to se seznamy vybavení do školy, objasnila ředitelka základní školy Jih Jaroslava Baumgartnerová: „Vzhledem k tomu, že loňská situace byla velmi ztížená, tak jsme museli veškeré schůzky s rodiči zrušit. Co se týká prvních tříd, tak seznamy mají žáci samozřejmě předem, tam to problém nebude. Problém to bude u starších žáků.“

Přestože jsou obchody naplněné školním zbožím, fronty u pokladen se letos zatím netvoří. „Máme hodně zboží, problém je v tom, že je zatím malá poptávka,“ řekl pan Pavel, který papírnictví v Mariánských Lázních vede už 13 let. Podle něj v předchozích letech lidé většinu pomůcek nakupovali o prázdninách a v září chodili například už jen pro obaly na sešity.

Vedoucí papírnictví doufá, že po začátku školního roku se obchod zaplní žáky i rodiči a zboží se prodá.

Více v reportáži:

autoři: Lenka Mahdalová , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio