Z hotelu Thermal v Karlových Varech se opět stane festivalový palác. Které významné osobnosti se dnes projdou po červeném koberci?

28. červen 2019 08:30

V Karlových Varech dnes začíná 54. ročník mezinárodního filmového festivalu. Prestižní společenskou akci otevře tradiční defilé hostů po červeném koberci před hotelem Thermal. Tuto událost sledují každoročně tisíce lidí.

Slavnostní zahájení letošního ročníku mezinárodního filmového odstartuje dnes 28. června úderem 16. hodiny. Ukázat by se zde měli zejména takzvaní VIP hosté, pozvaní politici, umělci a sportovci. Podle prezidenta festivalu Jiřího Bartošky jsou samozřejmě zváni také představitelé státu, zároveň je pro něj ale prioritou zvát převážně herce, režiséry anebo třeba scénáristy. 

Julianne Moorová krátce po příjezdu do Karlových Varů

Konkrétní složení slavnostních hostů se ale mění do poslední chvíle. Jedno je jisté, hlavní festivalová hvězda americká herečka Julianne Moorová je už od včerejšího odpoledne v Karlových Varech. Na červeném koberci ji dnes přivítá nejen organizační tým festivalu, ale také moderátor Českého rozhlasu Karlovy Vary Petr Čimpera, který příjezd hostů do Thermalu moderuje přes 10 let.

Karlovarský festival dnes nabídne zájemcům tradiční zahajovací koncert. Ten se odehraje před hotelem Thermal. V podání Českého národního symfonického orchestru zazní nejznámější skladby legendárních Beatles. Koncert začíná ve 22 hodin a 45 minut.

autoři: Zdeněk Trnka , nkr | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio

Související