Zítra začíná Mezinárodní filmový festival v Karlových Varech

27. červen 2019 09:35

V Karlových Varech začal dnes v 9 hodin prodej vstupenek na 54. ročník Mezinárodního filmového festivalu, ten odstartuje už zítra.

Stovky lidí ráno čekaly ve frontě na lístky na filmový festival v Karlových Varech. První dvě pokladny v pasáži hotelu Thermal se otevřely úderem deváté hodiny. Někteří filmoví fanoušci přitom čekali ve frontě už od včerejška asi od 15. hodiny. Trhli tak rekord, během minulých ročníků podle organizátorů přicházeli lidé do fronty až ve večerních hodinách. Letos tedy někteří strávili ve frontě až 18 hodin. Prvních deset čekajících odměnil festival tradičně akreditací zdarma.

Lidé nyní mohou kupovat vstupenky na první dva dny festivalu, v pátek otevřou organizátoři všechny pokladny. Úmorné fronty by tak měly polevit. Před vedrem se návštěvníci mohou jít schovat mezi konstrukce s fotkami hvězd, organizátoři tam přichystali speciální osvěžovače, jakási „mlžítka“.

 

Festival nabídne kolem 180 hraných i dokumentárních snímků. Nejkratší filmy budou dva a budou trvat pouhých pět minut, nejdelší film, maďarské drama Satanské tango, se bude hrát sedm hodin bez přestávky. Mezi jeden z mnoha unikátních snímků bude patřit dokument Rona Howarda Pavarotii. Ten přinese dosud neznámé záběry ze života slavného tenoristy.

autor: Andrea Strohmaierová | zdroj: Český rozhlas Karlovy Vary
Spustit audio