Vrátím se, abych tě znovu mohl milovat

Německá rocková legenda, skupina Scorpions, působí na světových pódiích už 56 let a stále se nachází ve výtečné formě. Proslavila se hlavně svými rockovými baladami.

Scorpions jsou německá hardrocková skupina založená v roce 1965 v Hannoveru kytaristou Rudolfem Schenkerem. Jsou jednou z nejznámějších a nejdéle hrajících rockových skupin. trvalo jim 15 let, než se stali německou senzací. Scorpions se stali synonymem pro melodický heavy metal, včetně mocných rockových balad.

Scorpions už několikrát oznámili své poslední turné. A to by byla škoda, není typičtějšího představitele stadiónového rocku. Za svojí kariéru si Scorpions vyzkoušeli rozmanité metody tvorby - od spolupráce s Berlínskou filharmonií, přes elektronické experimenty na albu, až po čistě akustickou desku. Ale světovou popularitu jí přinesly právě její pomalé písně. Wind Of Change, Still Loving You, Send Me An Angel nebo Always Somewhere, kterou jako Chci být s tebou jen od bubeníka Jaromíra Černého přezdívaného Čombe hrála v osmdesátých létech skupina Vejce. V originálu Klaus Meine zpívá Vždy mi někde chybíš, ať jsem kdekoliv. Vrátím se, abych tě znovu mohl milovat.

autor: Jaroslav Kopejtko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.