Vězni z Vykmanova se více zapojí do úklidu ulic v Ostrově

23. březen 2018 07:45
Zprávy

Odsouzení z věznice ve Vykmanově by se měli letos více zapojit do úklidu ulic v Ostrově. Měli by pomáhat s údržbou městské zeleně. Spolupráce města s věznicí trvá asi tři roky, vězni už nyní zajišťují například údržbu komunikace do věznice.

„Aktuálně se do spolupráce zapojujeme řádově v počtu 15 vězňů. Pro letošek je připraveno 20, možná 25 vězňů proto, aby se ta spolupráce nějakým způsobem zvětšila. Samozřejmě se jedná o sezonní práce, takže od toho se to také odvíjí," řekl ředitel věznice Pavel Zange.

Počet 25 vězňů je podle ředitele maximum, co je věznice schopná pro město zajistit. Zaměstnávání odsouzených věznice umožňuje i několika firmám, s dalšími zatím spolupráci navázat neplánuje.

„Výběr odsouzených, kteří se mohou volně pohybovat po městě, je samozřejmě složitý. Raději proto upřednostňujeme město Ostrov nebo firmy, s kterými už spolupráci máme," doplnil Zange.

Protože město Ostrov nemá vlastní technické služby, pracují vězni na úklidu města pro firmu Marius Pedersen. Na údržbě zeleně by měli začít pracovat od dubna, tuto službu pro město zajišťuje místní firma Erabo.

zdroj: ČTK
Spustit audio