Vepřové maso na celeru

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Venduly z Hůrek

Ingredience
  • 3/4kg vepřové plece
  • 2 cibule
  • 3 lžíce oleje
  • sůl, kmín
  • horká voda
  • 1 lžíce sladké papriky
  • 1/2 oloupaného celeru
  • 250 ml zakysané smetany
  • hladká mouka na zahuštění (2-3 lžíce)
  • citrónová šťáva na dochucení

Maso pokrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme najemno, orestujeme na oleji, přidáme maso, sůl, kmín, papriku a za stálého míchání podléváme horkou vodou a dusíme do poloměkka. Přidáme na nudličky pokrájený celer a dusíme. Nakonec zahustíme zakysanou smetanou s moukou. Dochutíme citrónovou šťávou.

Přílohy: houskový knedlík, rýže, brambory