Vejmrda
podle Iva Růžičky, šéfkuchaře z plzeňského Švejk restaurantu
Suroviny pro 2 osoby:
4 velké polévkové lžíce strouhaného křenu
1/2 šálku vývaru z masa (z masoxu)
1 kostka cukru ( 1 lžíce)
1 lžíce octa
1 mrkev
1 jablko
Postup:
Mrkev a jablko nastrouháme najemno, přidáme křen, vývar, ocet , cukr a vše dobře promícháme. Necháme asi 1/2hodiny odležet.
Přílohy: k ovaru
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.