V těžkých chvílích ji drží nad vodou práce. V loňském roce Jana Hegerová převzala ocenění Senior roku

14. březen 2024

Jana Hegerová je důkazem, že věk není překážkou. I přes těžké životní výzvy si stále udržuje nadhled, optimismus a věnuje se tomu, co jí baví – pracuje v Městském zařízení sociálních služeb v Karlových Varech v Drahovicích. V loňském roce obdržela ocenění Senior roku.

Nominace do ankety Senior roku zaslala jako vždy široká veřejnost. O oceněných pak rozhodli členové rady Karlovarského kraje v čele s hejtmanem Petrem Kulhánkem. Bylo celkem 155 nominačních lístků, do finále bylo vybráno pouze 8 osobností. Titul Senior roku 2023 ale nakonec získala právě Jana Hegerová. „Měla jsem z toho úžasnou radost, protože si myslím, že teda těch seniorů, kteří jsou aktivní, je hodně. Nesmírně si toho vážím, je to pro mě čest,“ říká Jana Hegerová, která nedávno oslavila 70 let.

Na svůj věk ale rozhodně nevypadá. Jak to dělá? „Celý život jsem šotek, já chvilinku nepostojím. Od mala jsem sportovala až do nedávna. Myslím si, že je to hlavní něco dobrýho zbaštit, hlídat si stravu, mít rád lidi, pracovat na něčem, mít koníčky, aby byla i psychická pohoda,“ prozradila.

Jak už zmínila, právě práce ji udržuje v kondici. Už několik let je zaměstnankyně Městského zařízení sociálních služeb v Karlových Varech. Náplní její práce je i zapojení se do organizace akcí příměstské komunitní zahrady pro seniory. Jde například o různá setkání nebo školení.

Práce je pro mě nabíjející, dodává mi to hrozně moc energie.
Jana Hegerová

V současné době se Jana Hegerová potýká také s vážnou nemocí, což by mnohé zlomilo, ale ona se rozhodla, že se nepodvolí nemoci a bude dál žít naplno a dávat příklad všem kolem sebe. Její odhodlání a síla jsou obdivuhodné, má neuvěřitelnou schopnost nalézt radost a krásu v každém dni a to je vzorem pro mnohé seniory.

Co ji nejvíc drží nad vodou? „Je to to, že můžu pro někoho něco dělat. Protože kdybych byla doma uzavřená, podlehnu psychice a tomu všemu. Tím, že jsem zaměstnaná, tak už jen to, že se musím vypravit, jít a pomoct, jsem připravená. Je to z mojí iniciativy. Jsem ráda, že mě nikdo nevnímá jako nemocného. Práce je pro mě nabíjející, dodává mi to hrozně moc energie,“ dodala.

Spustit audio