V Sokolově zůstala jen jedna pošta, město se obává náporu

11. červenec 2023 08:55

Od 1. července uzavřela Česká pošta 300 poboček. Třeba v Sokolově funguje jen hlavní pošta, pobočka na sídlišti Michal je uzavřená. Město se obává, že nezvládne nápor lidí.

V Sokolově žije 22 tisíc obyvatel, pro řadu z nich to znamená velké komplikace. Radnice se proto obává, že jediná pobočka ve městě nápor lidí nezvládne. „Přestože nás vedení pošty neustále ujišťuje, že udělá taková opatření, že nebude docházet k nějakým kolizním stavům, já osobně tomu nevěřím. Problému se obávám zejména v době, kdy dojde k vyplácení dávek a důchodů,“ upozornil starosta Petr Kubis z hnutí ANO.

Problém je podle něj také nedostatek parkovacích míst u pošty. „Připravujeme režimové opatření, kdy by tam mělo vzniknout 24 míst, kde můžete zaparkovat po dobu jedné hodiny. Předpokládáme, že aspoň tohle trošku pomůže, ale zase to bude na úkor těch lidí, kteří tam bydlí,“ doplnil starosta.

Podle mluvčího České pošty Matyáše Vitíka státní podnik situaci na pobočkách monitoruje. „Samozřejmě teď během letních prázdnin se dá očekávat, že bude ta návštěvnost poboček nižší. My tu situaci průběžně monitorujeme a v případě potřeby jsme připraveni jednat o dalším personálním navýšení kapacit těch nástupnických pošt tak, aby se tam fronty netvořily,“ uvedl Vitík.

Spustit audio