V Karlových Varech se na dva týdny uzavře další most

7. květen 2021 10:00

Chebský most v Karlových Varech bude od pondělí na 14 dnů uzavřený. Důvodem jsou nezbytné opravy. Pro automobilovou dopravu povedou objízdné trasy přes Tuhnický a Ostrovský most, po náhradních trasách bude jezdit i MHD.

Důvodem uzavírky je nezbytná rekonstrukce, zajištění odvodu vody, oprava dilatace a poškozených ploch vozovky. „Na mostě potřebujeme nutně provést nezbytnou údržbu, abychom prodloužili jeho životnost, než přistoupíme k celkové obnově, která je neodvratná,“ uvedl náměstek primátorky Karlových Varů Petr Bursík. 

„Rok zpátky byla zpracovaná hloubková diagnostika mostu. Ta má nějaká doporučení, takže se to dělá na základě toho. Zároveň dilatace jsou dlouhodobý problém,“ doplnil. 

Chebský most bude uzavřen od 10. května do 23. května. Zůstane zachován pouze průchod pěších. Dopravní podnik Karlovy Vary odkloní všechny linky, které standardně projíždějí přes Chebský most k zastávce Elite přes Ostrovský most. 

V Nákladní ulici poblíž schodiště na Sokolovskou ulici budou dočasně zřízeny náhradní zastávky Elite. Linka č. 51 bude mít po dobu uzavírky prohozené pořadí zastávek Elite a Horní nádraží. Meziměstské linky, které jsou vypravovány jako přímé spoje do Ostrova a zpět, budou z průtahu a zpět rovněž odkloněny přes Ostrovský most. 

V souvislosti s uzavírkou Chebského mostu budou vypnuty semafory na přilehlých křižovatkách na obou stranách mostu.

autoři: Monika Červená , nkr | zdroje: Český rozhlas Karlovy Vary , Magistrát města Karlovy Vary
Spustit audio

Související