V Karlovarském kraji se nejlépe podniká v Sokolově

13. listopad 2012

Stejně jako v loňském roce, i letos proběhl srovnávací výzkum "Město pro byznys". V Karlovarském kraji se v konkurenci sedmi hodnocených měst nejlépe umístil Sokolov a stal se tak nejlepším městem pro podnikání v kraji.

Srovnávací výzkum „Město pro byznys“ probíhá již pátým rokem. Jeho cílem je vyhodnocování podnikatelského prostředí ve městech a obcích České republiky. O umístění jednotlivých měst a obcí rozhoduje 50 kritérií rozdělených do dvou oblastí, a sice podnikatelské prostředí a přístup veřejné správy.

V Karlovarském kraji bylo hodnoceno celkem sedm měst, mezi které patřily Karlovy Vary, Ostrov, Sokolov, Kraslice, Mariánské Lázně, Cheb a Aš. Nejlépe se v hodnocení umístil Sokolov. Na druhém místě skončily Mariánské Lázně a třetí příčku obsadil Ostrov.

Důvodem, proč se stal Sokolov podnikatelsky nejpřívětivějším městem v Karlovarském kraji, byla dostupnost pracovní síly, rozsah a kvalita sítě dodavatelů, cena za odvoz odpadu a rozsah úředních hodin. U Mariánských Lázní byla kladně vnímána kupní síla spotřebitelů, vzdálenost k dálnici, ceny bytů a rychlost vyřizování agendy na úřadech. V Ostrově byl pozitivně hodnocen zejména přístup radnice, nízká míra korupce a ceny stavebních pozemků.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio