V chebské nemocnici začne sloužit nové odběrové místo

30. březen 2020 11:35

V areálu chebské nemocnice začne sloužit od 1. dubna nové odběrové místo na testování nákazy novým typem koronaviru. V Karlovarském kraji dosud slouží odběrové místo v karlovarské nemocnici a dvě odběrové sanitky.

„Jsme přesvědčeni, že když teď máme dostatek 'výtěrovek', tedy odběrových setů, a praktičtí lékaři i hygienici budou k testování indikovat stoupající počet lidí, je třeba zahájit provoz odběrového místa v areálu chebské nemocnice,“ uvedl hejtman Karlovarského kraje Petr Kubis (ANO). Kraj dostal o víkendu 2000 odběrových sad od státu, které dostanou odběrová místa v Karlových Varech a nyní i v Chebu.

„Toto opatření je důležité i z toho pohledu, že máme na Chebsku vyšší počet nakažených, navíc se obáváme i šíření nákazy ze strany přeshraničních pracovníků,“ dodal Kubis. Na Chebsku je podle posledních údajů Krajské hygienické stanice (KHS) Karlovy Vary 53 nakažených a onemocnění COVID-19 se prokázalo také u pěti zaměstnanců chebské nemocnice.

Čtěte také

V Karlovarském kraji bylo podle posledních údajů KHS k 29. březnu 17.00 nakaženo 86 lidí. Podle údajů ministerstva zdravotnictví, které ale zahrnují všechny nakažené s trvalým pobytem v Karlovarském kraji, bez ohledu na to, kde byli testováni, je z Karlovarského kraje už 98 nakažených.

V celé ČR je podle posledních údajů ministerstva zdravotnictví už 2859 lidí nakažených koronavirem. 

autor: nkr | zdroje: Krajský úřad Karlovarského kraje , ČTK
Spustit audio

Související